Vergelijk de producten

Vergelijk de producten

Bij de Overwaarde Adviseur heeft u de keuze uit verschillende aanbieders, waaronder ABN Amro, Florius en Rabobank. Deze partijen hebben verschillende producten waarmee u de overwaarde van uw woning kunt benutten, met een gunstige toetsing op uw inkomen. Elk product heeft verschillende voorwaarden en tarieven. Wij geven u graag advies over de verschillende producten! Klik hier om contact op te nemen.

ABN Amro Overwaarde Hypotheek

De overwaarde hypotheek van ABN Amro is geschikt als u (en uw partner) de AOW-leeftijd hebt bereikt. U kunt de overwaarde benutten, zelfs wanneer u nog een hypotheek heeft, deze moet dan echter wel worden overgesloten naar een gewone ABN Amro hypotheek.

U heeft de keuze uit een eenmalige uitkering of een periodieke uitkering, een combinatie is niet mogelijk. Het rentepercentage is afhankelijk van uw keuze voor eenmalige of periodieke uitkering, looptijd en eventuele korting vanwege een bankrekening bij de ABN Amro.

Voordelen:
– Ook naast de huidige hypotheek mogelijk
– Hoogte uitkering

Nadelen:
– AOW-leeftijd voor alle aanvragers
– Geen combinatie van eenmalige en periodieke uitkering

Florius Verzilverhypotheek

De Verzilverhypotheek is een overwaardeproduct van Florius (onderdeel van ABN Amro). Bij Florius kunt u al terecht vanaf 60 jaar. Bij Florius moet de bestaande hypotheek opgenomen worden in de Verzilverhypotheek.

U kunt kiezen voor een eenmalige uitkering of een periodieke uitkering, of een combinatie hiervan. Het opnamelimiet bepaald wat u kunt opnemen. Als u er voor kiest om niet het volledige opnamelimiet te gebruiken, blijft dit beschikbaar voor een later moment om alsnog op te nemen. De rente bij Florius staat levenslang vast.

Voordelen:
– Combinatie eenmalige – en periodieke uitkering
– Vanaf 60 jaar

Nadelen:
– Hoge rente (3,65%, 01-05-2021)
– Lagere uitkering in vergelijking met ABN Amro

Rabobank Keuzeplus Hypotheek

De Keuzeplus Hypotheek kenmerkt zich als een flexibel krediet. Bepaal zelf wanneer en hoeveel er wordt opgenomen (tot een vooraf afgesproken limiet). Vanaf het moment dat er geld wordt opgenomen, wordt er een variabele rente in rekening gebracht. Het opnamelimiet is 67,5% van de waarde van de woning. Een aflossingsvrije lening is ook mogelijk tegen een vaste rente.

De aanvrager moet de AOW-leeftijd hebben bereikt, bij twee aanvragers moet tenminste 1 van de aanvragers de AOW leeftijd hebben bereikt.

Voordelen:
– Zelf bepalen hoeveel en wanneer je de overwaarde opneemt
– Af te sluiten naast een bestaande Rabobank hypotheek

Nadelen:
– De rente van de lening wordt niet standaard bijgeschreven. Er zijn dus (extra) maandlasten
– Als de limiet is bereikt moet de lening worden terugbetaald (eventueel door verkoop van de woning)

Over de auteur

admin administrator