Oversluiten van uw hypotheek

Wat kunnen wij voor u betekenen?

De Overwaarde Adviseur kan u helpen met het oversluiten van de hypotheek. Wij doen zaken met ruim 30 geldverstrekkers, dus er is altijd wel een partij die past bij uw situatie en wensen. Met de huidige lage rente bespaart u al snel tientallen euro’s per maand.

Wat is oversluiten?

Het oversluiten van de hypotheek betekend dat u van de ene geldverstrekker naar de andere geldverstrekker overstapt.

Waarom zou ik oversluiten?

Het oversluiten van de hypotheek is gunstig als u hierdoor lagere hypotheeklasten per maand kan realiseren. De rente is op dit moment erg laag, dus overstappen kan zeer voordelig zijn! U gaat dus per maand minder betalen aan de hypotheek en houdt per maand geld over voor andere dingen!

Waar moet ik op letten?

Voor het oversluiten van de hypotheek betaalt u meestal bij uw huidige geldverstrekker een boeterente. Ook heeft u bijkomende kosten van de taxateur, de notaris en de advieskosten. Wij helpen u om te kijken of u er daadwerkelijk per maand op vooruit gaat. Als dit niet zo is, zal ons advies ook zijn om bij uw huidige geldverstrekker te blijven en hoeft u ons niet te betalen.

Boete rente

De boeterente die u betaalt is fiscaal aftrekbaar. Dat betekend dat u een gedeelte terugkrijgt van de belastingdienst. U kunt in 2020 tot maximaal 46% terugvragen, afhankelijk van de hoogte van uw inkomen is dit percentage lager.

Advies vanuit huis

Vanwege de corona-maatregelen kunt u ook vanuit huis met ons het adviesgesprek voeren. Wij zullen via een videoverbinding met u contact leggen. Veilig voor u en voor ons!

Het enige waar u de deur voor uit moet is de handtekening bij de notaris. Bij de meeste geldverstrekkers heeft u tot wel 4 maanden de tijd om dit te doen. Als u dus nog even niet de deur uit wilt kunt u wachten met het bezoek aan de notaris, maar profiteert u wel van de lage rente op dit moment!

Meer informatie?

Laat nu uw telefoonnummer achter en wij bellen u binnen 2 werkdagen, om de mogelijkheden te bespreken.