Overwaarde hypotheek

Wat kunnen wij voor u doen?

Bent u opzoek naar de mogelijkheden om de overwaarde van uw woning op te nemen? Wij zijn gespecialiseerd in het verzilveren van de overwaarde van uw woning. Wij kunnen alle hypotheek producten met elkaar vergelijken en voor uw afsluiten bij de verschillende geldverstrekkers.

Wij geven advies, vergelijken en nemen het bemiddelingstraject voor u uit handen. Voor uw gemak komen we bij u thuis langs om alles uit te leggen.

Wat is een overwaarde hypotheek?

De overwaarde hypotheek is een product waarbij u de overwaarde opneemt in maandelijkse bedragen of een grote eenmalige uitkering. Tijdens de looptijd betaalt u bij bijna alle geldverstrekkers niets, waardoor u dus geen (hogere) maandlasten overhoudt aan het afsluiten van de hypotheek. De schuld wordt bij overlijden of verkoop terugbetaalt. Omdat u niet terugbetaalt tijdens de looptijd bouwt de schuld zich elke maand een beetje op, het zogeheten rente op rente effect.  

Wanneer is dit interessant? 

Voor een overwaarde hypotheek moet er sprake zijn van overwaarde op uw eigen woning. Wanneer u nog een bestaande hypotheek hebt tot ongeveer 50% van de waarde van uw woning is het interessant om te kijken naar de mogelijkheden. Hoe minder hypotheek uw nog heeft hoe meer overwaarde u kunt opnemen. 

Bij deze hypotheekvorm kunt u ongeveer 65% tot 75% van de waarde van uw woning opnemen. Als u nog een hypotheek hebt van 50% van de waarde van de woning kunt u dus nog steeds 15% tot 25% van de overwaarde benutten. 

Hoe oud moet u zijn voor een overwaarde hypotheek?

Om de overwaarde van uw woning te kunnen verzilveren moet u (en uw eventuele partner) ten minste 60 jaar zijn. Wanneer u beide de AOW-leeftijd heeft bereikt zijn er nog meer mogelijkheden om de overwaarde van u woning op te nemen. 

Wat zijn de risico’s?

Als u de overwaarde van uw woning opneemt wordt uw hypotheekschuld elke maand een beetje hoger. In theorie zou daarom de schuld hoger worden dan de marktwaarde van uw woning. De meeste overwaarde hypotheken hebben een garantie bij een eventuele restschuld. Als deze situatie zich voordoet, nemen zij onder bepaalde voorwaarde deze restschuld op zich. 

Wilt u meer informatie? Laat dan nu u telefoonnummer achter en wij bellen u terug: klik hier

Verschillende aanbieders van overwaarde hypotheken: Stekkie, ABN Amro, Florius